Je bent hier: HCNuthInformatie
Handige links

Zoeken
Agenda
de agenda is leeg
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
13-5  JO12-1 4-0 HC Cr-JO12
11-5  MO18-1 3-3 HC Sc-MO18
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
Mededelingen
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]
Informatie over HC Nuth
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 
Afkortingen (1) 
Arbitrage (3) 
Bardienst (5) 
Clubinformatie (2) 
Clubregels (1) 
Communicatie (3) 
Contributie (1) 
Gevonden voorwerpen (1) 
Goalies (1) 
Hockey (1) 
Kleding / Materiaal (4) 
Lidmaatschap (4) 
Social Media (1) 
Verzekering (1) 
Vraag & Aanbod (1) 
Website (3) 
Wedstrijdsecretariaat (3) 
Zaalhockey (4) 

 

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]Kleding / Materiaal 
Clubkleding HockeyClub Nuth. 
 
Spelers van een team van hockeyclub Nuth zijn verplicht de bondswedstrijden te spelen in het standaardkostuum. Voor hockeyclub Nuth zijn dit de kleuren : donkerblauw shirt/blouse met lichtblauwe kraag, lichtblauwe broek/rokje en gestreepte kousen in de kleuren donker- en lichtblauw
 
Voor teams van een bezoekende vereniging geldt dat ze zich kleden in shirt/blouse en kousen waarvan de  kleur duidelijk afwijkt van de ontvangende partij. Hockeyclub Nuth speelt in dat geval met oranje shirt/blouse en witte kousen.
 
Keepers dienen afwijkende kleuren te dragen.
 
Als het erg koud is kan aanvullende kleding gedragen worden mits in dezelfde kleuren (donkerblauwe pullover). 

Op de trainingen zijn clubkleren uiteraard niet verplichtt

 
De Juiste Sticklengte Voor De Hockeyjeugd Van 5 t/m. 12 Jaar 
 

Regelmatig krijgt HockeyClub Nuth (HCN) vragen over de lengte en het gewicht van een kinderstick. De lengte van een stick wordt in inches aangeduid. De normale maat is 36,5. Voor lange volwassenen bestaan ook langere sticks bijvoorbeeld 38. Een volwassene kan vaak zelf bepalen wat hij of zij fijn vindt qua gewicht en materiaal, een kind kijkt vaak alleen maar naar de kleur.
Voor kinderen zijn er kleinere sticks ontwikkeld. De juiste sticklengte voor een kind is erg belangrijk voor het aanleren/het ontdekken van de technische basisvaardigheden. Een stick op de groei kopen is dus ook niet een ideale oplossing. Een stick moet een lust zijn, géén last. Laat u goed adviseren door een speciaalzaak zoals bijvoorbeeld Sportshop Relax, Dorpsstraat 12 in Maastricht (tel. 043-3613136).

Het bepalen van de juiste lengte
Gebaseerd op adviezen door hockeygespecialiseerde sportzaken:
-  Je kind staat rechtop met zijn/haar armen langs het lichaam.
-  Buig de onderarm naar 90 graden.
De juiste lengte is nu de afstand van de elleboog naar de grond.

Een goede kinderstick
Aan welke eisen moet een goede kinderstick voldoen:
-  De lengte is besproken.
-  De stick moet zo’n gewichtsverdeling hebben dat een volwassen speler ermee zou kunnen hockeyen. De stick is alleen te kort voor de volwassene.
-  De steel is wat minder dik dan bij een stick voor volwassenen. Jouw kind moet de stick makkelijk met zijn of haar linkerhand bovenaan kunnen vasthouden.
-  Sticks voor volwassenen zijn nooit helemaal recht. Ook een ministick zou een kleine kromming moeten hebben.

Geef je kind een goede stick, met de
juiste lengte en … zie de vooruitgang.

 
Gebitsbeschermer 
 
Gebitsbeschermer dragen zinvol? Ja, heel erg!
Hockey is een leuke sport maar kent ook zijn risico’s. Daaronder hoort helaas de mogelijkheid dat je tijdens het trainen of het spelen van een wedstrijd  de kans loopt om een beschadiging van je tanden op te lopen. De kans is heel klein, maar toch.

Het gebruiken van een gebitsbeschermer voorkomt in de meeste gevallen dat er bij een botsing met de bal of een stick een stuk van een tand afbreekt.

Er  zijn heel veel verschillende soorten en maten gebitsbeschermers. In grote lijnen komt het er op neer dat er voor kinderen met een wisselgebit goede apparaten te koop zijn in de sportwinkels voor een bedrag tussen de 5 en 15 euro.

Omdat deze gebitsbeschermers niet precies op maat zijn voor iedereen apart, kunnen ze soms wat los  om de tanden zitten. Als je het apparaat iets verwarmd in een beetje warm water ( niet te heet ! )  en dan in je mond doet kan je  het beter laten passen om je tanden door het met je vingers aan te drukken. Zo krijg je een gebitsbeschermer die goed beschermt en toch redelijk goed zit.

Als je gebit is uitgewisseld  is het mogelijk om een beschermer op maat te laten maken. Er moet dan een afdruk van  het bovengebit gemaakt worden door een tandarts, een mondhygiëniste of een assistente van de tandarts. Op dit model wordt dan door de tandtechnicus een gebitsbeschermer gemaakt die heel nauwkeurig past en  ook goed blijft zitten als de mond wordt opengedaan. Je kunt er ook goed mee praten. Dit apparaat is dan wel duurder maar levert ook veel gebruikers gemak.

 
Zijn Scheenbeschermers Verplicht? 
 
Ja, de KNHB (Kon. Ned. Hockey Bond) stelt het dragen van scheenbescherming tijdens de wedstrijden verplicht. Zonder scheenbeschermers moet de scheidsrechter/spelleider je uit het veld sturen. 
HCN raadt het dragen van scheenbeschermers tijdens de trainingen ook ten zeerste aan.
 
 

Statistieken
maandag 20 mei 2024
Aantal leden (info) 259
Nu online 41
Leden met @ 99,2%
SMS Bereik (teams) 65,3%
Vandaag jarig
  • Noa Laheije
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site