Je bent hier: HCNuth → Nieuws
Handige links

Zoeken
Agenda
za 31  ZomerBidonTraining 5
za 07  ZomerBidonTraining 6
za 14  ZomerBidonTraining 7
za 21  ZomerBidonTraining 8
za 28  ZomerBidonTraining 9
zo 29  voorbereidingstoerno
zo 05  senioren START toern
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
Mededelingen
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]

1 SEPT HOCKEYCLUB NUTH VOLLEDIG ROOKVRIJ

Hockeyclub Nuth (HCN) sinds afgelopen 1 september geheel rookvrij. Op weg met onze jeugd naar een rookvrije generatie! 


Hockeyclub Nuth (HCN) is sinds afgelopen  1 september volledig rookvrij. Zodra men het moderne hockeycomplex op de Kollenberg te Nuth oploopt is het verboden te roken.

HCN wil kinderen het goede voorbeeld geven. Zien roken, lijkt dan normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, doet roken. Zeker als zij rokers zien naar wie zij opkijken, andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken/tabaksrook zowel binnen als buiten schadelijk. Met een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Nog iedere week raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt HCN met een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de doelstelling van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Deze werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. 

HCN was in september 2003 een van de eerste Limburgse sportclubs, die op zaterdag -de jeugdcompetitiedag- het clubhuis rookvrij verklaarden. HCN ontving daar destijds zoveel waardering en respect voor het besluit, dat men al snel daarna (1 januari 2004) een algeheel rookverbod afkondigde voor het clubhuis. 

Veel sportclubs weerhoudt het om zo’n geheel rookvrijmaatregel te nemen, omdat men bang is voor terugval in de barinkomsten. HCN kiest echter voor een goede levenshouding en het van haar (jeugd)leden.


Reageren op het nieuws?


Statistieken
dinsdag 27 juli 2021
Aantal leden (info) 289
Nu online 58
Leden met @ 99,0%
SMS Bereik (teams) 74,7%
Vandaag jarig
  • Oliver Richter
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site