6361 KA Nuth

[email protected]

MEISJES A1 NU AL ZAALKAMPIOEN!

THEY DID IT (together)!

Zondag 19 januari toog team MA1 ’s middags naar Asten met maar één missie: tijdens haar laatste zaalcompetitieweekend KAMPIOEN worden. Vooraf werd er een simpel rekensommetje gemaakt. Minimaal gelijk spelen tegen HCAS MA2 en winnen van Cranendonck, dan was het kampioenschap zeker binnen. Werd er verloren van Asten, dan moest er gewonnen worden van Cranendonck en was het team daarnaast afhankelijk van de uitslagen van de andere teams (die nog enkele weekenden te spelen hadden).

Iedereen begon dan toch ietwat gespannen aan de wedstrijd tegen, maar binnen 7 minuten scoorde Nuth vanuit een strafcorner 1-0, om er 10 minuten later 2-0 van te maken. Asten kwam enkele minuten later terug tot 2-1 en was het rust. Nuth bleef hierna druk zetten, waardoor het al snel 3-1 werd. Deze stand gaven de meiden – door mooie aanvallen en een supersterke verdediging - ook niet meer uit handen. Eindstand 3-1 en hiermee ook direct kampioen.
Na een kort feestje in de kleedkamer volgde nog de wedstrijd tegen Cranendonck MA2. Nadat de stand 1-1 werd, werd er wat gas gegeven en kwam de concentratie terug, met het als resultaat dat ook deze wedstrijd werd gewonnen (eindstand 5-1).

Een knappe prestatie van een nog erg jong (A-)team, op naar nieuwe uitdagingen!