Je bent hier: HCNuth → Nieuws
Handige links

Zoeken
Agenda
ma 13  Bovelander HockeyKam
za 18  ZomerBidonTraining 2
za 25  ZomerBidonTraining 3
za 01  ZomerBidonTraining 4
za 08  ZomerBidonTraining 5
za 15  ZomerBidonTraining 6
ma 17  HCN DoBhoCkEyweek 20
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
1.     meisjes A1 zaal
2.     Jongens B1
3.     Dames 2
4.     Meisjes A1
5.     Meisjes A2

Hele clubcompetitie
Mededelingen
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]

COACHTIP 1 : DOUCHEN NA AFLOOP VAN DE WEDSTRIJD

Tijdens de coach/manager bijeenkomst op 4 september zijn er verschillende onderwerpen aan bod gekomen. Geregeld zullen we verschillende onderwerpen in de vorm van coachtips met jullie delen.

Het eerste onderwerp bespreekt wat we na de wedstrijd eigenlijk van elkaar verwachten.

 

NA DE WEDSTRIJD

 

Na de wedstrijd kun je spelers beter niet meer veel vermoeien met wat jij als coach er van vond. Het belangrijkste is nu dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Spreek met ouders van spelers en bouw een band met ze op.

Wel kun je alle spelers bij elkaar roepen voor een gezamenlijke afsluiting. Een goed moment om de dag prettig af te ronden – ook als er is verloren. Bespreek geen technische details, daar staan de oren niet meer naar. Negeer negatieve opmerkingen over scheidsrechter of tegenstander.

TEAMPRESTATIE

Benadruk aan de kantinetafel de positieve momenten en de teamprestatie. Schenk niet te veel aandacht aan dingen die fout gaan. Een doelpunt tegen is niet altijd het gevolg van een fout, maar soms van het goede spel van de tegenpartij. Benadruk de kwaliteiten van de tegenpartij ook weer niet te veel. Dit wekt bij jouw spelers de indruk dat zij er niets van kunnen. Herken het goede en benadruk dat.

Zorg dat in het wedstrijdverslag niet alleen de doelpuntenmakers worden genoemd. Dik verloren en weinig inzet gezien? Vraag je af wat presteren voor jou betekent. Winnen en hoog eindigen op de ranglijst? Of voortgang (winst) boeken en samen met plezier bezig zijn? Luister daarom ook na de wedstrijd weer goed naar hen. Stel vragen die jou informatie geven en hen aan het denken zet.

 Het belangrijkste is het sociale aspect. Bedenk: in en rond hockey doe je dingen samen. Samen douchen, wat drinken na de wedstrijd en af en toe met spelers en ouders iets anders leuks doen. Een uitje zoals bowlen, zwemmen of naar het strand. Heel goed voor de teamspirit en het spelplezier, want ze krijgen in zo’n situatie op een andere manier waardering voor elkaar. Een speler die misschien iets minder goed kan hockeyen, blijkt dan ineens heel sociaal of grappig te zijn.

 

AFSPRAKEN NA DE WEDSTRIJD

 

  • Iedereen handje geven. Laat de spelers elkaar na afloop handen geven. Contact houden is belangrijk, bedank ook scheidsrechter en de begeleiding van de tegenstander.
  • Coach tegenpartij. Zorg dat je nog even contact hebt met de begeleiding van de tegenstander. Een handdruk, een gesprekje, je komt elkaar weer tegen. Wees ervan bewust dat je het voorbeeld bent voor je spelers.
  • Nabespreking. Afhankelijk van de situatie kun je de nabespreking op het veld of in de kleedkamer doen. Houd het kort en laat je emoties achterwege. Benoem positieve momenten, complimenteer spelers die zich maximaal hebben ingespannen, relativeer minder leuke gebeurtenissen en onthoud voor jezelf wat op de training of de volgende keer anders kan.

 


DOUCHEN NA DE WEDSTRIJD IS WEL ZO VERSTANDIG

 

Waarom is het verstandig om wel te douchen na het hockey? Er zijn meerdere goede redenen:

 

 

  1. Het is niet gezond voor een kind om bezweet op een fiets te stappen en sterk af te koelen. Zeker in de koudere maanden verhoogt dit de kans op griep en verkoudheid.
  2. Ook is het belangrijk om te weten dat juist het oude zweet zorgt voor mogelijke infecties
  3. Het is beter voor je spieren als je na het hockeyen gaat douchen. Met een warme douche voorkom je dat je spieren te snel afkoelen en dat daardoor de doorbloeding ervan minder wordt. Die doorbloeding is erg belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat de afvalproducten in het lichaam snel worden weggevoerd uit de spieren. Bovendien kun je hiermee blessures voorkomen.
  4. Na het sporten is je lichaam warm geworden. Deze warmte moet je weer kwijt. Dit gebeurt vooral via de huid (transpireren). Als je een warme douche neemt, blijven de haarvaten in de huid langer open staan.
  5. Het is fijn voor de andere mensen die in de auto zitten, als er teruggereden wordt van een uitwedstrijd. Want zweet, vooral oud zweet STINKT.

 

 

Er is echter nog een belangrijke reden om je op de vereniging te douchen en dat is het ‘kleedkamer gevoel’. Een team ontstaat niet alleen op het veld maar juist in de kleedkamer. Dollen onder elkaar geeft samenhorigheid, dat zorgt voor een bepaalde teamspirit wat vaak voor prima resultaten zorgt.

 

SAMEN maken we er een leuk seizoen van! 
De TC 
Hockeyclub Nuth


Reageren op het nieuws?

:) = :( = 8) = O-) = ;) = :*) = -:-) = :O = :9 = L) = ^O^ =

Statistieken
maandag 13 juli 2020
Aantal leden (info) 284
Nu online 40
Leden met @ 99,3%
SMS Bereik (teams) 77,1%
Vandaag jarig
  • Pien Rosbeek
  • Thomas Wouters
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterHOCKEY.NL
KNHB Naar de KNHB site