Je bent hier: HCNuth → Nieuws
Handige links

Zoeken
Agenda
za 20  ZomerBidonTraining 3
za 27  ZomerBidonTraining 4
za 03  ZomerBidonTraining 5
za 10  ZomerBidonTraining 6
ma 12  DoBhoCkEyweek 2019
ma 12  Start VeldTrainingen
za 17  ZomerBidonTraining 7
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
Mededelingen
  • Bar & Evenementen (1)
  • Technische Commissie (5)
  • Persbericht (1)
  • Goalie College Nuth (1)
  • Sponsorcommissie (1)
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth
Postadres
Postbus 22009
6360 AA Nuth
[email protected]

PROEF E-JEUGD BIJ HOCKEYCLUB NUTH

Hockey is een erg leuke sport, maar net als bij vele andere sporten ontwikkelt de jeugd zich motorisch maar eenzijdig. Daarom de proef bij HC Nuth met de GymÉ-lessen tijdens de hockeywinterstop.

Hockeyclub Nuth (HCN) houdt in de maanden december, januari en februari een proef onder haar E-jeugd (8- & 9-jarigen) om hun motorisch functioneren te verbeteren. Deze zogenaamde GymÉ-lessen vinden vrijdags plaats in Sporthal Gitek te Nuth en dinsdags in Gymzaal Hulsberg.

‘Ik ervaar al jaren, dat de motorische vaardigheden van de jeugd achter uitgaan. Dat wordt ook bevestigd door recent wetenschappelijk onderzoek. Ik ben van mening, dat dat ook geldt voor hun mentale weerstand.  Ze geven sneller op. Verder heeft mijn inziens de Nederlandse sportcultuur als nadeel, dat we al heel snel onze sportende kinderen heel eenzijdig motorisch opleiden. Ik zie bij verschillende sporten, dat ze zich meteen specialiseren in hun sport: hockey, voetbal, handbal, korfbal enz. Daarom hebben wij bij HCN besloten om tijdens de winterstop onze E-jeugd lessen aan te bieden, die hen breed motorisch/atletisch schoolt. Dit komt op korte termijn hun hockey ten goede, maar nog veel belangrijker, hun eigen motorisch functioneren: minder snel vallen, minder blessuregevoelig, sneller reageren, betere spier- en zenuwontwikkeling, betere leerprestaties enz.’, aldus Bart Bams de projectleider.

HCN krijgt bij de proef ondersteuning van een motorische ‘remedial teacher’ belangeloos ter beschikking gesteld door Fysio Stofberg uit Brunssum. Hij zal aan het begin van de lessencyclus een zgn. nulmeting uitvoeren en deze afronden met een eindmeting op het eind.

Bij het slagen van deze proef zal HCN de komende winterstopperiode deze GymÉ-lessen ook gaan aanbieden aan de andere jeugdcategorieën.


Reageren op het nieuws?

:) = :( = 8) = O-) = ;) = :*) = -:-) = :O = :9 = L) = ^O^ =
Statistieken
zaterdag 20 juli 2019
Aantal leden (info) 304
Nu online 118
Leden met @ 99,3%
SMS Bereik (teams) 77,6%
Vandaag jarig
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookHyvesLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site