Je bent hier: HCNuthTeamsClubBeloftenGroep
Handige links

Zoeken
Agenda
za 27  (M) : NED - Z-AFR
za 27  (V) : NED - FRA
zo 28  (M) : NED - FRA
ma 29  (V) : DUI -NED
di 30  (M) : GB - NED
wo 31  (M) : DUI -NED
wo 31  (V) : NED - CHI
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
Mededelingen
  • Technische Commissie (3)
  • Junioren (1)
  • Accommodatiecommisie (1)
  • Contributie (1)
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]
ClubBeloftenGroep 
 
 
Sinds maart 2007 beschikt HCN over een ClubBeloftenGroep (CBG). In de CBG zitten de betere HCN-leden (veldspelers, - speelsters en goalies) van 9 jaar tot en met 15 jaar. Sinds augustus 2009 is de CBG ook toegankelijk voor niet-HCN-leden.
 
Doelstelling CBT
De CBG-leden door middel van de CBT naar een hoger hockeyniveau te tillen en op korte termijn zo de kans verhogen op deelname aan een Limburgs jeugdselectieteam of hoger. Op middenlange termijn het HCN Dames 1 en Heren 1 voorzien van betere spelers/speelsters. 
 
Aanmelden
HCN-kader krijgt voor aanvang van het herfst- en het lenteseizoen van de Technische Commissie een oproep om jeugdleden aan te melden, die zij geschikt achten voor de ClubBeloftenTrainingen (CBT). Per herfst- en lenteseizoen zijn er twaalf CB-Trainingen (zie HCN-agenda).
Niet-HCN-leden nemen contact op met de CBT-coördinator.
 
Procedure HCN-Jeugd
Je ontvangt een uitnodiging om deel te nemen aan de ClubBeloftenTrainingen. Na maximaal de eerste drie trainingen (CBT1 t/m. CBT3) laten we weten of je de CBT kunt blijven volgen. Let op, de CBT is een open selectie. Je kunt continue afvallen, als we geen vooruitgang meer bij je zien.
Ben je afgevallen dan betekent dat niet dat je nooit meer kunt deelnemen aan de CBT. Er komt een volgende ronde en misschien lukt het dan wel.
 
Procedure Niet-HCN-Jeugd
Je ontvangt een uitnodiging om deel te nemen aan de ClubBeloftenTrainingen. Na maximaal de eerste drie trainingen (CBT1 t/m. CBT3) laten we weten of je de CBT kunt blijven volgen. Let op, de CBT is een open selectie. Je kunt continue afvallen, als we geen vooruitgang meer bij je zien.
Vinden we je geschikt en wil je blijven komen dan zul je HCN-trainingslid moeten worden. Je bent dan verzekerd en het betekent dat je bij HCN aan alles kunt deelnemen zoals: de Wintermutstrainingen, de Zomerbidontrainingen en de clinics met (jeugd-)internationals.
 
Waar Kijken We Naar
Tijdens de CBT-selectietraining bekijken we of je de aangeboden leerstof voldoende oppakt. Heb je een ‘back hand’? Blijft de bal aan je stick ‘plakken’? Pik je de aanwijzingen op? Hoe is je balaanname? Je duelkracht? Je handelingssnelheid? Je mentaliteit? En nog veel meer.
 
Als je door gaat krijg je tijdens de CBT een technisch en tactisch programma aangeboden, zoals dat ook gegeven wordt aan topteams bij Oranje Zwart uit Eindhoven en de Nederlandse jeugdteams.
 
Ervaringen
De vooruitgang is bij velen al na enkele CBT’en zeer duidelijk te zien. De deelnemende jeugdleden zijn enthousiast en de ouders eveneens. Zij die afvallen zijn vaak teleurgesteld. Wij vinden het ook niet leuk om te moeten vertellen dat het er nog niet in zit, maar ja, ook (kleine) teleurstellingen horen bij het opgroeien.
Verder is onze aanpak met de CBT zo succesvol dat we relatief (soms absoluut) de grootste groep geselecteerden afleveren aan de verschillende KNHB-selectieteams, terwijl HCN een van de kleinste hockeyclubs is in Nederland. 
 
CBT Géén Vervanger
HCN-jeugd: voor alle duidelijkheid deelname aan de CBT betekent niet dat deze als tweede training geteld mag worden. Een CBG’er volgt twee trainingen door de week en de CBT is extra.

Wanneer Start De CBT
Het herfstseizoen de eerste zondag van september en het lenteseizoen de laatste zondag van februari.

Trainingstijden
09.00-10.30 : Kids (9 t/m. 11jaar)
10.30-12.00 : Teens (12 t/m. 15 jaar)

Extra Kosten
De CBG’er betaalt per 12 trainingen een klein aanvullend bedrag om de 'duurdere' trainers te betalen.
 
Wat Na De CBT?
Als de CBT’er 16 jaar oud is, kan hij/zij doorstromen naar de trainingen van HCN Heren 1 of HCN Dames 1.
 
Meer Info?
Neem contact op met de CBT-coördinator: 
Bart Bams : 06-8360 5991 (na 19.00u) of stuur een e-mail naar: [email protected]
 

 

 

Statistieken
donderdag 18 juli 2024
Aantal leden (info) 240
Nu online 36
Leden met @ 99,2%
SMS Bereik (teams) 66,7%
Vandaag jarig
  • Mara Steins
  • Roos van der Zijden
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site