[email protected]

terug naar vorige pagina

Dames 2- Maastrichtse Hockey Club MHC D7 : 3 - 1

Wedstrijdverslag

De hockey competitie is weer van start gegaan. Met een vrij nieuw team van dames 2 de eerste overwinning geboekt.
Iedereen was op tijd en we konden om 9:45 uur vertrekken naar Maastricht. De nieuwe verkeerssituatie in Maastricht bij de Geusselt is nog niet voor iedereen even duidelijk .  Op de parkeerplaats aangekomen in Maastricht zijn wij Pascal - oude coach - tegengekomen en een praatje kon dan ook niet uitblijven.
Na een kleine teambespreking zijn wij aan de warming-up begonnen. Wij begonnen goed aan de wedstrijd en dit leverde al direct de eerste mogelijkheden op voor een doelpunt. Het was niet te zien dat de dames nog niet eerder samen in één team gespeeld hadden. Niet veel later viel dan ook de 0-1.  Vanaf het eerste fluitsignaal tot aan de rust van de wedstrijd waren wij veel aan de bal en hebben we daardoor de wedstrijd in handen gehad. Al vlug liep de score uit tot 3-0. Door wat slordigheidsfoutjes aan onze kant kreeg Maastricht wat kansen om de aansluiting te maken. Dit bleef in de eerste helft uit. Het begin van de tweede helft waren wij slordig in de passing waardoor wij onder druk kwamen te staan en de tegengoal niet uit kon blijven.  Dit duurde een kleine 10 minuten en vervolgens kregen wij weer grip op de wedstrijd.  De rest van de wedstrijd zijn wij geen moment meer in de problemen geweest. Het is altijd lekker om de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten, zeker met veel nieuwe spelers in het team.  Ik heb veel leuke dingen gezien, maar ook minder goede dingen waaraan wij de aankomende periode samen gaan werken. Wij hebben met z'n allen goed gewerkt en een verdiende overwinning behaald. Dit smaakt naar meer.