Je bent hier: HCNuth → Nieuws
Handige links

Zoeken
Agenda
di 01  Start WinterProgramm
za 05  Draining
za 05  trEning
za 12  Draining
za 12  trEning
za 19  trEning
za 19  Draining
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
1.     Meisjes C1
2.     Meisjes A1
3.     Veteranen A
4.     Meisjes B1
5.     Meisjes D1

Hele clubcompetitie
Mededelingen
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]

CORONA-UPDATE

Aangescherpte maatregelen 4 november 2020

De KNHB heeft kennis genomen van de persconferentie van dinsdag 3 november 2020. Minister-president Rutte en minister De Jonge gaven aan dat de huidige maatregelen zijn verlengd tot en met half december. Daarnaast is voor een periode van twee weken een aantal aanvullende maatregelen afgekondigd. 

Voor de KNHB staat het belang van de volksgezondheid en het indammen van het virus op nummer één. Vanaf het begin van de coronacrisis volgt de KNHB de maatregelen en adviezen van de overheid en dat blijven we ook doen. Tegelijkertijd beseffen we maar al te goed dat (samen) sporten een uitlaatklep is, zowel geestelijk als fysiek, en die uitlaatklep hebben we juist nu zo nodig. Ook het feit dat mensen door te sporten blijven bewegen is belangrijk, net als het sociale contact dat sport met zich meebrengt. Sporten is ook een belangrijk instrument om gevoelens van eenzaamheid en depressie tegen te gaan. Samen sporten, samen bewegen is er de reden van dat zoveel mensen lid zijn van een hockeyvereniging. Dat is wat we nu het meeste missen. 

Teleurgesteld
De KNHB is daarom teleurgesteld in het perspectief dat de huidige maatregelen bieden. Eerder hebben wetenschappelijke cijfers al aangetoond dat sporten in de buitenlucht geen besmettingsrisico’s met zich meebrengt. De duur en het aantal contactmomenten tijdens het hockeyen is bijvoorbeeld laag, waardoor – zeker in de buitenlucht – sport juist veel kan betekenen voor de volksgezondheid. 
Uit eerdere onderzoeken is ook bekend dat het grootste deel van de sporters in de buurt woont van de eigen vereniging waardoor trainen op de eigen vereniging geen grote impact heeft op het aantal reisbewegingen. Daarom hoopt de KNHB dat de overheid het over twee weken mogelijk maakt dat seniorenteams in elk geval weer met het gehele team in plaats van met twee of vier op de eigen vereniging kunnen trainen. Net als junioren.

Dat gezegd hebbende, vraagt de KNHB alle verenigingen en hockeyers zich aan te passen naar de per 4 november 22.00 uur geldende maatregelen. Samen moeten we de schouders eronder blijven zetten! 
De nieuwe maatregelen zorgen er ook voor dat de KNHB met betrekking tot de verschillende competities een update kan geven. 

Geldende maatregelen
Voor de gehele sport gelden per 4 november 22.00 uur de volgende aanvullende maatregelen:
  • Tot en met half december kan er géén competitie worden gespeeld.
  • Senioren mogen de komende twee weken maximaal in groepjes van 2 trainen (met 1,5 meter afstand).  Hockey Club Nuth biedt deze mogelijkheid voorlopig nog niet aan!
  • Jeugdteams mogen blijven trainen zonder restricties. Aan jeugdteams blijft het toegestaan onderlinge wedstrijden binnen de club te spelen.


Reageren op het nieuws?

:) = :( = 8) = O-) = ;) = :*) = -:-) = :O = :9 = L) = ^O^ =

Statistieken
zaterdag 5 december 2020
Aantal leden (info) 290
Nu online 50
Leden met @ 99,3%
SMS Bereik (teams) 79,3%
Vandaag jarig
  • Rafael Slaats
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site