terug naar vorige pagina

MO9-1- Maastrichtse Hockey Club MHC MO9-2 : 2 - 2

Wedstrijdverslag Mo9

Hallo allemaal,

Welkom bij een nieuw verslag van ons o zo fijne meiden team Nuth meiden onder 9. Zaterdag 23 maart stond de spannende wedstrijd tegen Maastricht op het programma. Tegen het 2e team is het altijd spannend de ene wedstrijd valt het in het voordeel van Maastricht de andere keer in het voordeel van Nuth. Dit gezegd hebbende was ook afgelopen wedstrijd weer 1 voor in de boeken waar het venijn in de staart zat.

We begonnen de wedstrijd sterk met flinke druk op de bal waardoor het voor Maastricht moeilijk was om over de middenlijn te komen. Hierdoor beloonde we ons snel met een verdiende 0-1 voorsprong door een mooi doelpunt in de verre hoek! Naarmate de eerste helft vorderde kwam Maastricht beter in de wedstrijd en stond de verdediging van Nuth onder zwaar weer. Na de druk opgebouwd te hebben werd er een schoonheidsfoutje gemaakt door dit keer geen druk op de bal uitgeoefend te hebben waardoor Maastricht (verdiend) op 1-1 kwam. Vervolgens was het snel rust voor de verdiende fruitpauze en wat peptalks richting de meiden. Druk blijven zetten en belangrijker blijf de bal breed uitnemen om ruimte te creeeren  of neem de bal snel in als de tegenstander niet oplet.

Hier werd in de 2e helft goed naar geluisterd legio aan aanvallen maar het kwam helaas niet tot volledige schoten op doel. Door het vele aanvallen kwam er op onze helft ruimte waardoor Maastricht (ditmaal in onze ogen ;-) onverdiend) op voorsprong met 2-1. Nuth rechtte haar rug en bleef doorgaan met het spel, mooie verdedigende acties zowel in het doel als op het veld en mooie passes naar voren. Uiteindelijk wilde iedereen zo graag dat we zelf onze eigen grootste tegenstander werden. Een mooie rush naar voren werd zo bijvoorbeeld bruut verstoord door een hele mooie verdedigende actie helaas was dat een teamgenoot. Gelukkig was dit niet de mokerslag voor Nuth want even later uit de scrimmage met een gelukje de bevrijdende VERDIENDE 2-2. Vervolgens volgde 4 spannende minuten waar alles gegeven werd niet alleen door de speelsters maar ook door ouders en coaches.. NAAR VOREN!!!!!

De minuten vlogen helaas voorbij want winst had er misschien nog ingezeten. Einduitslag, verdiend 2-2

Dank voor de fijne aanmoedigingen aan ouders en familie en voor de meiden; top gespeeld, ga zo door!!